Seks en Seks Speeltjes zijn gezond

De wereldwijde seks speeltjes industrie is meer dan 15 miljard dollar per jaar waard en uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bevolking toegeeft ten minste één product te bezitten.

De seks speeltjes industrie gonst van 'goede trillingen' en de aankoop en het gebruik van seks speeltjes wordt steeds gangbaarder. Studies uitgevoerd aan de Indiana University in de Verenigde Staten toonden aan dat 53% van de vrouwen en 45% van de mannen tussen 18-65 jaar een vibrator hadden gebruikt en dat het gebruik van vibrators wordt geassocieerd met een beter seks leven en betere gezondheid. Vrouwen die seks speeltjes gebruiken komen makkelijk klaar en hebben een hoger libido. Orgasmes duren ook nog eens een volle vier seconden langer! Ook blijkt dat het samen shoppen naar seks speeltjes en het luisteren naar sexy muziek op de achtergrond je seks leven aanzienlijk kan verbeteren.

Seks is ook gezond want:
1. Anti-stress
Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk. Dat blijkt uit een Schotse studie waarin 24 vrouwen en 22 mannen stressvolle dingen moesten doen, zoals spreken in het openbaar of hardop rekensommen maken. Proefpersonen die recent een vrijpartij achter de rug hadden, bleken beter met stress om te kunnen gaan. Uit een ander onderzoek is gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere diastolische bloeddruk hebben.
2. Goed voor uw weerstand
Voor een onderzoek van Wilkes University leverden 112 studenten speekselmonsters in. Ook rapporteerden ze hun activiteiten tussen de lakens. Studenten die een of twee keer in de week seks hadden, bleken meer immunoglobuline A in hun speeksel te hebben dan studenten die minder actief waren in bed. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen indringers zoals bacteriën en virussen.
3. Calorieën verbranden
Met een halfuurtje seks verbrand je zo 100 kilocalorieën of meer. Misschien niet zo veel als met een rondje hardlopen of fietsen, maar je hoeft er ten minste niet voor naar de sportschool. Met een fanatiek potje 'sexercise' kunt je zelfs uw buik- en beenspieren trainen.
4. Gezond hart
Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Seks voert uw hartslag op. Daardoor gaat uw bloed sneller stromen en dat heeft een positief effect op uw hart en bloedvaten.
Mensen die een keer een hartaanval gehad hebben, zijn soms bang voor een nieuw infarct als ze hun seksleven weer willen oppakken. Daar hoeft je zich geen zorgen over te maken: als je probleemloos een paar trappen kunt beklimmen, kan er ook weer gevreeën worden.
5. Meer intimiteit
Als je iemand knuffelt, maar ook tijdens een orgasme, maakt je het hormoon oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine zorgt ervoor dat je zich verbonden voelt met uw partner. Ook zou het hormoon je socialer, trouwer en minder bang maken.
6. Lekker slapen
Moeite met in slaap vallen? Seks helpt. De vrijgekomen oxytocine heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je makkelijker wegdoezelt. Goed slapen heeft weer allerlei andere gezondheidsvoordelen. Zo blijf je beter op gewicht als je genoeg slaapt.
7. Pijnstiller
Naast oxytocine produceert uw lichaam ook endorfine, een stof die pijn onderdrukt en je een fijn gevoel geeft. Hoofdpijn hoeft dus geen excuus te zijn: het kan juist overgaan door seks.
8. Prostaat
Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of the American Medical Association krijgen mannen die elke maand minstens 21 keer klaarkomen minder vaak prostaatkanker dan mannen die 4 tot 7 keer per maand ejaculeren. Wat precies het verband is tussen seks en het ontwikkelen van prostaatkanker is nog niet duidelijk.
9. Houd de huid mooi
Mensen die seksueel actief zijn, worden aantrekkelijker gevonden. Tijdens seks produceer je zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen, wat de poriën reinigt. Zo krijg je glanzend haar en een mooiere huid. Ook zorgt vrijen voor de aanmaak van het geurhormoon feromoon, een stofje dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.
10. Sterke bekkenbodem
Vrouwen trainen tijdens het vrijen hun bekkenbodemspieren. Je hebt sterke bekkenbodemspieren nodig voor een goede controle over de blaas: verslapte bekkenbodemspieren kunnen tot incontinentie leiden. Als je weet waar je bekkenbodemspieren zitten, kunt je ze ontspannen wanneer seks pijn dreigt te doen en kun je ze juist aanspannen om de intensiteit te verhogen.

Voor zowel mannen als vrouwen is een voordeel van het introduceren van seksspeeltjes het openen van een dialoog over seks en wat ze leuk vinden als individu en een stel.

Dus..., je weet wat je te doen staat.
Ik zou eens kijken naar de Lelo's. Die zijn uitstekend ;).


Meer over deze wetenschap vind je op:

patient.info - fhm.nl - plusonline.nl - thesun.co.uk - cosmopolitan.in